Nyilvánosságra kell hozni a földpályázatok eredményeit

A Nemzeti Földalapba (NFA) tartozó földek hasznosítására kiírt pályázatok nyertesei által beadott pályázatokat nyilvánosságra kell hozni a jövőben - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.
MTI, 2013. május 24. péntek, 18:44

Ez a kötelezettség az NFA-t terheli, a rendelet a pályázat elbírálásától számítva öt munkanapot ad a szervezetnek, hogy a nyertes dokumentációt - a saját honlapján - közzétegye. A nyertes személyi adatai mellett az ellenszolgáltatásnak is szerepelnie kell a honlapon, ellenben a törvény által védett információkat felismerhetetlenné kell tenni a pályázati anyagokban.

Eddig a pályázatokból bontáskor a jelen lévő közjegyző is kapott - megőrzésre - egy példányt. Ezeket most vissza kell küldeni az NFA-nak, amely megsemmisíti a fölös példányokat.

Az NFA a jövőben nem őrzi a vesztes pályázók anyagait, hanem visszaküldi. Mindössze a nyertes pályázatokat kell megőriznie 5 évig. Az új szabályokat szombattól kell alkalmazni

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.05.24 18:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html