Nyomás alá helyezik Magyarországot a hitelminősítők

Londoni elemzők: "nagy nyomás" várható a hitelminősítők részéről az IMF-program megújításáért.
MTI-Eco, 2010. szeptember 15. szerda, 13:27
Fotó:

"Nagy nyomás" várható a hitelminősítők részéről a magyarországi önkormányzati választások után annak érdekében, hogy a magyar kormány folytassa az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - vélekednek legfrissebb helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A UBS bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének feltörekvő piaci közgazdászai befektetőknek tartott tájékoztatójukon - amelynek részleteit a pénzintézet szerdán ismertette Londonban - elhangzott: ahhoz, hogy Magyarország "elboldoguljon az IMF nélkül", a globális refinanszírozási környezetnek "nagyon-nagyon támogatónak kell maradnia".

Ha ez nem így lesz, a hitelminősítők részéről "jelentős nyomás" nehezedhet Magyarországra potenciális osztályzati visszaminősítések formájában, mivel a refinanszírozási igények a következő időszakban "történelmi léptékben is nagyon nagyok" lesznek, a piaci viszonyok pedig továbbra is "igen szeszélyesek".

A UBS londoni elemzői szerint ebben a környezetben "értelmes dolog lenne", ha a magyar kormány visszaülne a tárgyalóasztalhoz az IMF-fel és az EU-val, és megpróbálna tető alá hozni egy elővigyázatossági megállapodást.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland globális felzárkózó piaci kutatási részlegének vezetője szerdai kommentárjában úgy vélekedett: a hitelminősítők az októberi önkormányzati választásokig várnak, de - IMF/EU-megállapodás hiányában - utána megvan a kockázata annak, hogy leminősítik Magyarországot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.15 15:52

Nálunk EU megállapodásnak fogja a média hívni, (amin résztvesz az IMF ), külföldön meg IMF megállapodásnak amin az EU is részt vesz...
A hiánycélt már kisirták úgyhogy túl sok más kikényszerítenivaló nem maradt. A bankokért való zokogást pedig egy pálinkázás keretében kell a delegációknak végighallgatni... ha nem fogadják el a nyugdijpénztárak "államosítását" akkó marad a bankadó egy pár évig + Kósa Úr igen szigorúan fogja védeni a hitelezők érdekeit...

persze minden a profi kommunikáción és külföld felé tálaláson múlik. (pl. mindenki ugyanazt mondja és ráadásul egyszerre )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

medellin, 2010.09.15 14:33

előbb az osztrák pszchiátriai intézet jól kipróbált nagytekintélyü orvosai jöjjenek tárgyalni a vezérünkkel, ők talán már ismerik a módját, hogyan lehet kezelni szegényt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html