Vajon nyomoz-e a magyar rendőrség Gruevszki ügyében?

Megszüntették a nyomozást a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezése miatt indult ügyben - erősítette meg a rendőrség szerda este az MTI-nek.
Domokos Erika, 2019. február 27. szerda, 23:51
Fotó: AFP - Robert Atanasovski

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több feljelentés alapján 2018. december 18-án rendelt el nyomozást embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában 2019. február 22-én megszüntette - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

ORFK: a papírokkal minden rendben volt

Szerdán több portál a rendőrségi határozatra hivatkozva azt írta: "a nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt".

A börtön helyett irány Budapest!

Nikola Gruevszkit - aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke - hazájában tavaly májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. (Gruevszki ellen pénzmosás és tiltott pártfinanszírozás miatt is eljárás folyik Macedóniában - szerk.)

November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetésének letöltését. Egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért. Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene. Egy héttel később Gruevszki szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy megkapta a menekültstátuszt Magyarországon - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2019.02.28 04:18

Nincs eleg bunozo mo -on, mar importaltok is? :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html