BUX
39138

Nyomozás miatt elhalasztották az ÁSZ tájékoztatóját

Bizonytalan ideig elnapolja a fővárosi önkormányzat ellenőrzésével kapcsolatos, szerdára tervezett sajtótájékoztatóját az Állami Számvevőszék. A Belügyminisztérium Ellenőrzési Főosztálya arról tájékoztatta az ÁSZ elnökét, hogy "mivel az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozást folytat a fővárosi Közraktár (CET) ügyében, így nem látszik célszerűnek a sajtótájékoztató megtartása".

NAPI, 2011. augusztus 15. hétfő, 15:42

Az ÁSZ hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elvégezték "a fővárosi önkormányzat 2011-es költségvetési és pénzügyi egyensúlyi helyzetének elemzését, valamint a költségvetés-tervezés és a zárszámadás-készítés folyamatában kialakított belső kontrollok működésének ellenőrzését". A szervezet ennek kapcsán tartott volna közös sajtótájékoztatót a fővárossal.

A számvevőszék közlése szerint a Belügyminisztérium Ellenőrzési Főosztálya arról tájékoztatta az ÁSZ elnökét, hogy "mivel az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozást folytat a fővárosi Közraktár (CET) ügyében, így nem látszik célszerűnek a sajtótájékoztató megtartása".

Hozzátették: a belügyi tárca tájékoztatása szerint "a nyomozás jelen stádiumában a sajtótájékoztató hátráltatná a folyamatban levő nyomozati cselekményeket, illetőleg rontaná azok eredményességét".

Az ÁSZ eleget tesz a minisztérium kérésének és bizonytalan ideig elnapolja a sajtótájékoztatót. Jelezték: amint az ügy a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint sajtónyilvános lesz, az ÁSZ megtartja a sajtótájékoztatót, és ezután válik nyilvánossá az ÁSZ jelentése is.