Matolcsy György szerint a magyar gazdaságpolitika az elmúlt két évben ötven döntési stratégiát használt fel, és sok jó tanácsot megfogadott. Mint a Heti Válaszban közölt cikkében írja, baráti tanácsokból született döntés a magánnyugdíjrendszer átalakításáról, a bankadóról és a válságadókról is - szemlézi a hetilapot az Origo.hu.

A jó döntésekhez készített kézikönyvet ajánl legutóbbi, Heti Válaszban megjelent jegyzetében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A Krogerus-Tschappeler szerzőpáros által írt könyv ötven stratégiát ajánl a jó döntésekhez. Matolcsy György szerint a magyar gazdaságpolitika az elmúlt két évben mind az ötvenet használta.

A miniszter nem nevezte meg, hogy melyek voltak ezek a stratégiák, de azt megjegyezte, hogy a jó és pozitív gondolatokból indultak ki. Abból, hogy felépíthető Európa egyik legversenyképesebb és legerősebb gazdasága. Szerinte a sürgős és fontos ügyekkel kezdték, elhárították az azonnal pénzügyi csődhelyzetet és a legjobb uniós költségvetések közé kormányozták az államháztartást.

Mint írja, sok jó tanácsot megfogadtak: a magánnyugdíjrendszer átalakítása, az arányos adórendszer, a 10 százalékos társasági adó, a bankadó, a válságadók és a végtörlesztés is baráti tanácsokból váltak gazdaságpolitikai döntésekké.