Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány reményei szerint jövőre is tud majd Erzsébet-utalványt adni a nyugdíjasoknak - hangoztatta Gulyás Gergely a portfolio.hu tudósítása szerint. Azt is elhangzott, hogy a kormányülésen nem volt terítéken az új állami nyugdíjkötvény ötlete, de a gazdasági kabinet tárgyalt róla, kormánydöntés egyelőre nincs.

A miniszter szavai szerint nemcsak az idősek járnak jól, hiszen az ápolók bérét négy év alatt 72 százalékkal emelik, a központi közigazgatásban dolgozók átlagosan 30 százalékkal kereshetnek többet januártól, míg a honvédelmi alkalmazottak és a rendészeti igazgatási alkalmazottak esetében is 25 százalék feletti béremelkedés lehet.

Bár a minimálbérről még nincs megállapodás a munkaadók és a munkavállalók között, Gulyás szerint az emelkedés biztos, ha máshogy nem, úgy a kormány fog dönteni róla.

A rabszolgatörvény miatti tiltakozásokkal kapcsolatban azt mondta Gulyás, hogy "néhány száz ember tiltakozása nem fogja semmilyen meghátrálásra késztetni a kormányt". Szerinte ez azt is mutatja, hogy nincs érdemi társadalmi tiltakozás ezzel a törvénnyel szemben, így változtatás sem várható.

Szomorú és példátlan, ami a magyar országgyűlés épületében történt - ez a kormány véleménye Gulyás szerint, melyről a 24.hu számolt be. A miniszter azt mondta, hogy az ellenzék az alkotmányos rendet veszélyeztette. Szerinte érdemi vita fel sem merülhet arról, hogy a tegnap elfogadott törvényeket szabályosan fogadták-e el. Az ellenzék "mondvacsinált érvekre" hivatkozik Gulyás szavaival: például szerinte a "szavazati jog nem a kártyához, hanem a képviselőhöz kötődik".