Meghátrál a kormány a nyugdíjasok előtt

Nehéz küzdelemben sikerült elérni, hogy a kormány egy asztalhoz üljön azokkal, akik az idős rokonaikat otthon ápoló emberek jobb anyagi támogatásáért küzdenek. Egyes vélemények szerint még emelhetik is a pénzüket.
Komócsin Sándor, 2018. július 20. péntek, 10:16
Fotó: Shutterstock

A kitartás és a jól felépített, következetesen megvalósított médiakampány hosszú ideje először sikerrel tört rést a Fidesz szociális kérdésekben évek óta megbonthatatlan falán - idézi a Népszava a Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) fórumán felszólalókat. Így sikerült elérni, hogy a kormány hajlandó volt leülni az otthonápolás nagyobb elismeréséért küzdők csoportjával.

Varjú László, a költségvetési bizottság DK-s elnöke úgy véli, kormány szeptember-októberben biztosan emeli a legsúlyosabb állapotú hozzátartozójukat a nap 24 órájában gondozó családtagok ellátását.

Kiss Ambrus is. A Policy Agenda kutatója emlékeztetett rá, hogy szemben az előbbi együttes fellépéssel a nyugdíjasok háromnegyedének fejében meg sem fordul, hogy ne egyéni megoldásokat keressen a bajaira. Pedig látható, hogy az jobb eredménnyel kecsegtetne.

Korózs Lajos a parlament népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke az évszázad legnagyobb átverésének nevezte a csak az infláció alakulását követő nyugdíjemelést. Ez ugyanis azt üzeni: amilyen szegény voltál idén, olyan szegény leszel jövőre is. A bajt tetézi, hogy az utóbbi két év magas béremeléseinek hatására már az indulásnál óriási a különbség a pár éve és a most nyugdíjba vonulók között.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK