A nyugdíjasokról kezd faggatózásba a kormány

Időskutatást rendelt a kormány 1,44 milliárd forintért a Századvég Gazdaságkutató Zrt-től és a Századvég Politikai Iskola Alapítványtól. Arra kíváncsiak, hogy mennyire dolgoznának az idősek, mi a jövőkoncepciójuk, hogy látják az időskorúkak szerepét a társadalomban.
Szabó Dániel, 2018. november 20. kedd, 15:42
Fotó: Unsplash

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az EU28+ illetve az időskutatás kiegészítő szolgáltatás 2019 tárgyában folytatott le közbeszerzési eljárást, melyet a Századvég  Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány tandeme nyert 1,4413 milliárd forintért. Az Mfor összegzése szerint egy alkalommal legfeljebb 12 tématerületen Magyarország 55 év feletti lakossága körében kell közvélemény-kutatást végezni. Ebben az esetben 15 perces kérdőívet kell kitöltetni 2000 fővel.

A kormány emellett 90 perces fókuszcsoportos interjúkat is akar. Összesen 12 darab 8 fős csoportban, ezen belül is 4 budapesti és 8 vidéki csoportot kérdeznek ki majd. A téma pedig az időskorúak jövőpercepciója (például nyugdíj melletti munkavállalás versus nagyszülői szerepvállalás), az öregedéssel együtt megjelenő problémák (például az egészség, anyagi helyzet és annak változásai), valamint az egyén, család, állam szerepe az időskorúak életében lesz.

A nyugdíjasok munkavégzésével régen számol a kormánya, részben a visszafoglalkoztatott idősekkel orvosolnák a munkaerőhiányt.

Emellett az EU-s próblémákat is felmérnék: Az EU28+ kutatás részeként a 28 tagállamban, valamint Ukrajnában és a Nyugat-Balkán országaiban végeznek közvélemény-kutatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.20 19:10

"Arra kíváncsiak, hogy mennyire dolgoznának az idősek"

Semennyire, és ha ezt nem tudták volna, akkor nézzék meg a nyuggerszövetkezetek "sikerét". Az információért pedig az 1,44 milliárdnyi közpénz tizedével is megelégszem. Adhatom a bankszámlaszámomat, mutyielvtársak?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html