Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Aki a nyugdíjbiztosítót felkeresi, azt manapság figyelmeztető táblák fogadják. A nyugdíjbiztosítási főosztály felhívása szerint a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a kormányhivatalok korlátozzák ügyfélfogadásukat - számolt be a pénzügyi szakportál.

Fontos tudni, hogy a kapcsolattartás nyugdíjügyekben is elsősorban elektronikus lehet. Belföldi ügyekben a [email protected] email-címre, nemzetköziben pedig az [email protected] email-címre lehet írni. Amennyiben valaki iratot adna le, azt az épület bejáratánál kihelyezett gyűjtődobozba helyezheti el.

A portál mindenkinek azt tanácsolja. Akkor is, ha egyhamar nem veszik fel a megadott számon a telefont, és akkor is, ha a küldött üzenetre sokáig nem érkezik válasz. A nyugdíjügyek intézése kevésbé problémás időkben sem volt könnyű vagy gyors.

Az idén nyugdíjba vonulók a hétvégén jó hírt kaptak. Napvilágot láttak ugyanis a nyugdíjak meghatározásához szükséges legfrissebb szorzók. A keresetek, jövedelmek beszámítása során a friss nyugdíjak megállapításához alkalmazandó új szorzószámok 2019-ben - a tavaly márciusi kormányrendelet szerint - 11,3 százalékkal haladták meg az előző évit. Az idei (2019-re vonatkozó) szorzószámok pedig még ennél is magasabbak lettek, 11,4 százalékra rúgnak.