Nyugdíjba készül? Rossz hír érkezett

Azok számára, akik most mennének nyugdíjba, az ügyintézést alaposan megnehezíti a koronavírus-járvány - számolt be az Azénpénzem.hu.
Domokos László, 2020. március 23. hétfő, 12:22
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció.

Aki a nyugdíjbiztosítót felkeresi, azt manapság figyelmeztető táblák fogadják. A nyugdíjbiztosítási főosztály felhívása szerint a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a kormányhivatalok korlátozzák ügyfélfogadásukat - számolt be a pénzügyi szakportál.

Fontos tudni, hogy a kapcsolattartás nyugdíjügyekben is elsősorban elektronikus lehet. Belföldi ügyekben a nyugdijbiztositas.budapest@nyf.bfkh.gov.hu email-címre, nemzetköziben pedig az interoffice@nyf.bfkh.gov.hu email-címre lehet írni. Amennyiben valaki iratot adna le, azt az épület bejáratánál kihelyezett gyűjtődobozba helyezheti el.

A portál mindenkinek azt tanácsolja. Akkor is, ha egyhamar nem veszik fel a megadott számon a telefont, és akkor is, ha a küldött üzenetre sokáig nem érkezik válasz. A nyugdíjügyek intézése kevésbé problémás időkben sem volt könnyű vagy gyors.

Az idén nyugdíjba vonulók a hétvégén jó hírt kaptak. Napvilágot láttak ugyanis a nyugdíjak meghatározásához szükséges legfrissebb szorzók. A keresetek, jövedelmek beszámítása során a friss nyugdíjak megállapításához alkalmazandó új szorzószámok 2019-ben - a tavaly márciusi kormányrendelet szerint - 11,3 százalékkal haladták meg az előző évit. Az idei (2019-re vonatkozó) szorzószámok pedig még ennél is magasabbak lettek, 11,4 százalékra rúgnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK