Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezekkel együtt immár 11 változatban próbálják kideríteni, mit gondol a testület a nyugdíjalapról, az adóként beszedett járulékról, a legkisebb és legmagasabb ellátások összegéről és korlátairól - írta a napilap.

Juhász László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) nyugdíjas tagozatának elnöke azt kérdezné a választóktól: akarják-e, hogy az öregségi nyugdíj legkisebb összege a medián nyugdíj 60 százalékánál ne lehessen kevesebb. Ez nagyjából 60 ezer forintos nyugdíjminimumot jelentene a 2008 óta 28,5 ezer forinton befagyasztott legkisebb ellátási összeggel szemben.

A másik kérdésben arra kíváncsi: az idős korra befizetett pénz valóban járulék legyen ismét, ami után a befizetés mértékének megfelelő ellátás, vagyis járadék jár.

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület vezetője, Karácsony Mihály korábban két körben összesen 9 kérdést adott be az NVB-hez elbírálásra. A július elején tárgyalt első csomag kérdéseit elutasította a testület arra hivatkozva, hogy a kormány és nem a parlament hatáskörébe tartozó döntésekre vonatkoztak.