Nyugdíjasok, figyelem: idén több lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly

Idén magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban.
Domokos László, 2018. október 2. kedd, 08:17
Fotó: Napi.hu

A nyugdíjprémium alapelve, hogy a gazdasági növekedésből mindenki részesüljön, az idősek is. Kiszámításának módja, hogy ha az éves gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor a növekménnyel megszorozzák az egyheti nyugdíjat és így megkapják a nyugdíjprémium összegét - magyarázta az államtitkár.

Tavaly a nyugdíjprémium összege 12 ezer forint volt. Idén a 4,4 százalékos gazdasági növekedésnek köszönhetően ez az összeg várhatóan mintegy 18 ezer forint lesz.

Még az év vége előtt megkapják az érintettek, hozzávetőleg 2,6 millió, nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember - mondta a politikus az MTI beszámolója szerint.

Fotó forrása: Katona Vanda / Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

CABI333, 2018.10.03 08:32

Tisztel okos hozzászólóknak se a lábukkal van probléma.. ::)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.10.02 23:40

Rendes ember ez a mi kis vajdánk. Úgy látszik megmaradt egy adag kerozinpénz Garancsi bizniszjetjének megtakarításából és most szétszórják a plebsz között.
Persze az ellopott 3.400 milliárdos nyugdíj pénzhez képest ez egy érzékelhetetlenül kicsi összeg. De a birka nép ennek is tapsolni fog....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html