A jelen helyzetben különösen fájó, hogy a korengedményes nyugdíjat is megszüntették, hiszen ezzel a lehetőséggel rengetegen elkerülhetnék a munkanélküliséget úgy, hogy az államnak az egy fillérjébe sem kerülne. Éppen ezért kérik a szakszervezetek a kormánytól, hogy ismét tegye lehetővé a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét - idézi az ellenzéki párt közleménye Korózs Lajost, a Népjóléti bizottság elnökét.

A VDSZ azt javasolja, hogy azoknak a 60 és 64 év közötti munkavállalóknak, akiknek a munkáltatója kifizeti az öregségi nyugdíj betöltéséig a kiszámított nyugdíj összegét, az előrehozott nyugdíjba kerülhessen. Ezzel ez az idősebb korosztály elkerülhetné a munkanélküliség fenyegető rémét, és ez az államnak egy fillérjébe se kerülne.

Az MSZP támogatja a VDSZ törekvéseit, ezért ismét benyújtja a javaslatát annak érdekében, hogy korhatár előtt, akár csökkentés nélkül is legyen lehetőségük nyugdíjba vonulni a munkavállalóknak ebben a válságos helyzetben. Ezzel a lehetőséggel pedig rengeteg ember elkerülhetné a munkanélküliséget, ezért remélik, hogy kormány most késlekedés nélkül fogja végrehajtani a javaslatukat.