Nyugdíjasok: fontos számok a jogosultakról

Magyarországon 2019-ben összesen mintegy 2,6 millió fő kapott nyugdíjat vagy egyéb ilyen jellegű ellátást. A rendszerben lévő jogosultak száma gyorsan nő.
Szabó Dániel, 2020. október 25. vasárnap, 15:26
Fotó: Napi.hu

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a lakosság több mint negyedének folyósított nyugdíjat (ezek: öregségi, özvegyi, szülői nyugdíj, árvaellátás), vagy valamilyen egyéb ellátást (ezek: életkoron alapuló ellátások, megváltozott munkaképességűeknek járó ellátások, egyéb járadékok, járandóságok), 1 százalékkal kevesebb embernek, mint az előző évben - írja a Profitline a KSH Nyugdíjak és egyéb ellátások című kiadványa alapján. Viszont az előző évekhez képest gyorsabb a növekedés.

A portál összesítése szerint 2019-ben összesen 2,6 millió fő kapott nyugdíjat vagy egyéb ellátást, és a számuk az alábbiak szerint oszlott meg az ellátásuk típusa szerint:

  • 2 millió 32 ezren öregségi nyugdíjban részesültek.
  • 42 ezren életkoron alapuló ellátásban részesültek,
  • 125 ezren hozzátartozói nyugellátást kaptak,
  • 315 ezren megváltozott munkaképességűeknek járó ellátást kaptak és
  • 58 ezren egyéb ellátásban, járandóságban részesültek főellátásként.

Az öregségi nyugdíjasok száma nem változott lényegesen az előző évhez képest, a népességen belüli arányuk is közel 21 százalék maradt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2020.10.25 18:29

@europeer: Mert a kereszt papa négy évenként kér valamit cserébe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.10.25 15:29

Az ukrán ingyenélők/potyautasok miért kapnak még mindig?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html