Nyugdíj 2019: fontos dátumok láttak napvilágot

A Magyar Államkincstár (MÁK) a honlapján publikálta, hogy idén pontosan mely napokon utalják a nyugdíjakat - vette észre az Mfor.
Domokos László, 2019. január 11. péntek, 09:28
Fotó: Napi.hu - Kummer János

A fő szabály továbbra is az, hogy általában minden hónap 12-én indítják majd az utalásokat, ez alól kivételt az jelent, amikor 12-e hétvégére esik, ilyen esetben pénteken küldik a pénzt - adta hírül az mfor.hu.

Így januárban ma, azaz 11-én kapják meg a járandóságukat azok a nyugdíjasok, akik pénzintézetnél vezetett számlára kérték az ellátást a MÁK Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától.

Fontos viszont, hogy 2019. decemberben már nagyon korán, harmadikán megjön az utalás - ezzel is segíti a kormányzat a karácsonyi költekezést. Bár az intézkedés ellenzői szerint ez sokak számára kedvezőtlen, mert egy havi bevételből kell majd kijönniük 2019. december 3. és 2020. január 10. között, amely viszont már 38 napot jelent.

Ha pedig a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az úgynevezett postai kifizetési naptárban - amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek - meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (azaz viszi ki a postás). A Posta ugyanis minden hónapban 12 (tizenkét) munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig. A folyósító szerv törzsszám, mint azonosító szám alatt folyósítja az ellátásokat - olvasható a MÁK honlapján.

Ekkor érkezik a nyugdíj 2019-ben (banki jóváírás időpontja)
HónapNap
Január11. (péntek)
Február12. (kedd)
Március12. (kedd)
Április12. (péntek)
Május10. (péntek)
Június12. (szerda)
Július12. (péntek)
Augusztus12. (hétfő)
Szeptember12. (csütörtök)
Október11. (péntek)
November12. (kedd)
December3. (kedd)
Forrás: MÁK Nyugdíjfolyósító Igazgatóság

Lehet, hogy fennakadás van a nyugdíjak utalásában - számolt be a 444.hu és az Index is péntek reggel. A portálnak ugyanis néhány olvasója arról panaszkodott, hogy az eddigi szokásokkal szemben nem érkezett meg már hajnalban a nyugdíj a bankszámlákra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.01.11 11:14

Bruhaha ! Ma senki nem kapott nyugdíjat ! A kincstár simán hazudott, azt nyilatkozta átutalta a nyugdíjakat !
Az Otp szerint nem érkezett pénz a kincstártól !
Ezért csak 01.14-én utalhatnak ! Kamatot fizet az állam azért,hogy későn utalja a nyugdíjakat ?!
Ennyit ér a nyugdíjak folyósítási listája !
Persze " Magyarország jobban teljesít ! " -szajkózza a közpénz milliárdokat elmagánosító , családbarát
NER kormány, hazug szlogenje !
Netán az elégedetlenkedőknek üzent ezzel Orbán uraság csicska sleppje,hogy ők bármit megtehetnek !?
Szerintem -mentálisan igen sérültnek kell lenni ahhoz, ha valaki, bármit is elhisz a ORBÁNIA ,önmaga által felkent
Istenkirályának , Orbán uraságnak ! Lásd : Orbán uraság 01.10.i részben szabad sajtótájékoztatója ! Én még tanultam a kritikai realizmusról !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kaskala, 2019.01.11 10:42

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html