A nyugdíjasoknak 100 millióért vettek ajándékot Újpesten

Nem csak ingyen krumplival kedveskedett a nyugdíjas szavazóknak a még Wintermantel Zsolt vezette fideszes önkormányzat az októberi választás előtt - írta a 24.hu. Kávé, tea, kolbász mellett LED-izzó is került a csomagba, csak az utóbbiak 18 millió forintba kerültek.
Domokos Erika, 2019. december 14. szombat, 16:15
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A Fidesz a legtöbb budapesti kerületben adott valamilyen ajándékot a választások előtt a helyieknek. A leggyakrabban krumplit osztottak szét, de az újpesti önkormányzat ennél bőkezűbb csomagot postázott október elején a kerületi nyugdíjasoknak - derül ki a 24.hu cikkéből.

A nyugdíjasoknak kiosztott csomagokra összesen majdnem százmillió forintot költött az önkormányzat - írta a helyhatóság a portálnak.

A csomagba került kávé, tea, méz, száraztészta, levestészta, kolbász. Az Újpest Kártya-tulajdonosok LED-izzókat is kaptak - a mintegy 10 ezer darab izzó értéke nettó 17 894 300 forint volt.

A kávét és a teát nettó 14 948 031 forintért szerezték be, ami 50 ezer forinttal van a közbeszerzési értékhatár alatt.

A tésztát, mézet, kolbászt és burgonyát nettó 43 464 567 forintért vásárolták az Unibond Bt.-től. Az önkormányzat szerint ennek a cégnek a fő tevékenységi köre a műszaki kutatás és fejlesztés, a fenti tétel pedig a törvény alapján valószínűleg közbeszerzés-köteles lenne, ám sem a közbeszerzési értesítőben, sem a képviselő-testület által elfogadott közbeszerzési tervben nem lelhető fel az ezzel kapcsolatos eljárás - írta a 24.hu.

A Grafcom Media Kft.-vel gyártatták le a burgonyaosztáshoz adott bevásárlótáskákat, nettó 6 427 120 forintért.

HOZZÁSZÓLÁSOK