Új módszerrel verik át az idős embereket

Új ötlettel álltak elő a trükkös csalók: ezúttal papírgyűjtés ürügyén sikerült elterelniük egy idős ember figyelmét és szerezték meg értékeit - írja a police.hu.
Szász Péter, 2018. szeptember 21. péntek, 13:42
Fotó: Shutterstock

A trükkös csalók és tolvajok időről-időre visszatérnek és új történettel, vagy új átveréssel próbálják áldozataikat megtéveszteni.

A rendőrség ad pár jó tanácsot, hogyan kerülhetjük el az áldozattá válást.

  • Amennyiben ismeretlen személyek magukat szolgáltató vagy valamely hivatal munkatársának kiadva szeretnének bejutni az ingatlanba, úgy kérjenek fényképes igazolványt tőlük. Az adatok valódiságát akár az ügyfélszolgálaton keresztül ellenőrizzék.
  • Amennyiben elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjenek be a lakásba, ne legyenek egyedül. Rövid időre se hagyja egyedül az ismeretlent.
  • Sem a szolgáltatók, sem a hivatalok munkatársai nem kézbesítenek túlfizetésből adódó készpénzt, ilyen esetekben a többletet a következő esedékes számlán írnak.
  • A hivatalok alkalmazottjai sosem kérnek, és nem vesznek át készpénzt, vagy értéktárgyat az ügyfelektől! Megőrző, értékmentő szolgáltatást nem végeznek.
  • Amennyiben a házalók valamilyen szolgáltatást kínálnak önnek, és szándékában áll azt igénybe venni, a szolgáltatás megrendelésekor ne adjon előleget. A szolgáltatás díját annak elvégzése után fizesse meg!

A kép forrása: Shutterstock.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK