Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac a visszatérő intézkedések mellett nyithat ki. Ezek szerint újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezen felül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani - írja a baon.hu.

A piacon újra védett idősávot vezettek be, amely szerint a 65. életévüket betöltött személyek saját döntésük alapján élhetnek ezzel a lehetőséggel, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásárolnak a piacon. Rajtuk kívül ebben az időtartamban a piac területén kizárólag az ott árusítók és foglalkoztatottak tartózkodhatnak. A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, vagyis a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni.

Hétfőtől Szolnokon ugyancsak visszatér az idősáv. Az Ady Endre úti piacon, a Széchenyi kispiacon, valamint az úgynevezett lengyelpiacon a Pletykafaluban a 65 éven felüliek reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak.

Országos szinten egyelőre nem vezetik be ezt a tavaszi tapasztalatok alapján közutálatnak örvendő rendelkezést. Gyulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ugyan a legutóbbi kormányinfón elismerte, hogy az operatív törzs asztalán van olyan terv, amely a életkor szerinti idősáv visszaállításáról szól. Ám a politikus nyomatékosította, hogy a frissen hozott szabályok betartása elegendő a fertőzések csökkentéséhez. Orbán Viktor hétfőn beharangozott, drasztikus intézkedéscsomagjában sincs szó az idősáv visszahozataláról.