Nyugdíjas korúak miatt aggódik a szaktárca - íme, a megoldás?

Az uniós agrárpolitika eszközeivel és tagállami intézkedésekkel is meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 27. hétfő, 09:06
Fotó: Pixabay

Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada. Hozzátette, hogy nyugaton a családi vállalkozások generációról generációra öröklődnek, Magyarországon azonban sok gazda családból hozott tapasztalatok nélkül indít vállalkozást, ezért őket nem csak anyagi eszközökkel, hanem tanácsadással és képzésekkel is támogatni kell.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a támogatásokkal a mezőgazdasági vállalkozások jövedelmezőségét kell javítani, hiszen - mint fogalmazott - az utánpótlás biztosításának a legjobb útja az, ha a fiatalok kiszámítható megélhetési lehetőséget látnak az ágazatban - írja az MTI. (Milliárdokat költenek tanyafejlesztésre.)

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.08.27 12:33

majd elárulnak nektek minden üzemi titkot
( hogy utána lenyúljatok mindent )
ingyenes tanács: mossatok kezet és
ne lopjátok el a WC papírt
( akkor nem történik meg a bajai hűtőházas
buli - bár azt is belga multi szívja - az
meg ugye le van szarva
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html