Mi legyen a nyugdíjprémiummal?

Az LMP törvényjavaslattal változtatna a nyugdíjprémium számításának gyakorlatán a kisnyugdíjasok érdekében - mondta Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap.
Domokos László, 2018. október 29. hétfő, 06:40
Fotó: Pixabay

A javaslat lényege, hogy azok is kapják meg a nyugdíjprémium teljes összegét, már novemberben is, akiknek 80 ezer forint alatti a nyugdíjuk.

Jelenleg a 80 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkezők számára arányosan csökken a nyugdíjprémium összege - mondta az ellenzéki politikus, elfogadhatatlannak nevezve, hogy 50 ezer forintos nyugdíj után 11 250, a nyugdíjminimum esetén pedig csak alig több mint 6 ezer forint jár nyugdíjprémiumként. Sérelmezte azt is, hogy a nyugdíjasok csak akkor kapnak nyugdíjprémiumot, ha a magyar gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot.

Schmuck Erzsébet tájékoztatása szerint egy éve a 85 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjat kapók száma meghaladta a 714 ezret, és ha az elmúlt egy évben nőttek is a nyugdíjak, az idén - számításai szerint - több mint félmillióan nem kapják meg a nyugdíjprémium teljes, 18 ezer forintos összegét - írta az MTI.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

latabar, 2018.10.29 13:21

Az lmp ne okoskodjon!Orbán egyszer meg ígérte a 14.havi nyugdíjat,(most elég lesz csak a 13.)Helyette eltörölte a régi nyugdíjszámítást és bevezette az infláció utáni nyugdíjemelést.Kérjük a régi nyugdíjszámítást visszaállítani,ami 7.5 % lenne,ha igazságosan számolnák ki!Van már elég stadion annak a 100 embernek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2018.10.29 11:55

Amikor Orbán egyik keze ad, a másik keze kétszer többet lop vissza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html