Felmérés: a nyugdíjasok jónak tartják a szövetkezeti rendszert

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége (KÖZÉSZ ) jónak és életképesnek tartja a nyugdíjas szövetkezeti rendszert – idézi a vg.hu a szervezet közleményét.
Szász Péter, 2019. február 21. csütörtök, 18:08
Fotó: Unsplash

A tagszervezetek fontosnak tartják, hogy egy helyen legyenek láthatók a lehetőségek. A munkaerőpiac rendkívül jól fogadta az újabb atipikus foglalkoztatási lehetőséget, akár a KKV-szektort, akár a nagy foglalkoztatókat vizsgáljuk - derül ki a szervezet legfrissebb kutatásából - olvasható a portálon.

A Közész azt írja, hogy a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteken keresztül történő munkavállalás egyszerűsége, megbízhatósága, legalitása miatt népszerű.

A megkérdezett nyugdíjasok több mint 60 százaléka kiemelten fontosnak tartja, hogy szakértői segítséggel juthat pénzkereseti lehetőséghez.

A szervezet felmérése szerint a megkérdezett nyugdíjasok 55, 6 százaléka mondta azt, hogy rugalmas időbeosztás alapján dolgozna, 22,8 százalékuk heti 20 órát, mindig ugyanazon a napon dolgozna, 21, 6 százaléka pedig heti 40 órát vagy még annál is többet dolgozna.

HOZZÁSZÓLÁSOK