Nyugdíjasokat loptak meg a járványra hivatkozva

A koronavírus kitörése sem állíthat meg egyeseket.
Szabó Dániel, 2020. április 17. péntek, 07:49
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

Elfogtak két embert, aki a fővárosban időseket lopott meg, miután a koronavírus-helyzetre hivatkozva segítséget ajánlott nekik - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkaptányság péntek reggel a police.hu oldalon.

Két ember szerda délelőtt a II. kerületben ment el egy idős asszonyhoz - írták. A férfi az ajtóban szóval tartotta, levetette vele az arany gyűrűit, mondván, fertőtleníteni fogja az ékszereket, társa, egy fiatal nő pedig eközben átkutatta a lakást. A két tolvaj ezután a gyűrűkkel és a lopott pénzzel távozott.

A nyomozók hamarosan, a közelben elfogták a feltételezett elkövetőket, a 26 éves budapesti R. Juliettát és rokonát, a 20 éves, szintén budapesti R. Jánost, és megtalálták náluk az idős asszony pénzét, valamint arany ékszereit is.

Megállapították, hogy a gyanúsítottak az V., a XIII. és a XV. kerületben is követtek el hasonló bűncselekményeket. Önkormányzati dolgozónak adták ki magukat, így a koronavírus-járvány ürügyén beengedték őket a lakásokba. Egyikük elterelte a sértett figyelmét, amíg társa átkutatta a lakást. Három hét alatt négy idős asszonytól csaknem egymillió forint értékben loptak, a kár több mint fele megtérült.

R. Jánost és R. Juliettát többek között üzletszerűen elkövetett lopás és kifosztás bűntettével gyanúsítják; őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat - közölte a BRFK.

A járvány miatt a rendőrségnek újfajta bűncselekményekkel szemben kell fellépnie: álhírek terjesztesével, a védőfelszerelésekkel való visszaélésekkel és a hasonló, eddig nem ismert csalási módokkal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.04.17 08:06

Az időseknek nem ezektől a kisrablúktól kell félniük, hanem a nagyrablótól, az államtól Ha valami történik velők nem mehetnek kórházba, már ott tartunk, hogy az elrendelt 60 százalék először 50, majd 16 százalék lett, és ez nem politikai hanem orvosi döntés alapján ! Gyáva alak ez a miniszterelnök, meg az egész bandája ! Ezektől egy idős ember semmit sem remélhet. Sem anyagiakban, sem fizikállisan. A rendőrség meg kizárólag a kisrablúkra vadászik, azt is el fogják kapni, aki 10 maszkot elvitt valahonnan, de azt nem, aki többszáz ezret ajándékozott el (vagy adott el) csókos barátainak - miközben az idősek othonában sohsem volt elegendő belőle !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html