Nyugdíjasok a neten - kattints rá megint, nagyi!

Folytatódik a kifejezetten idősek számára szóló, internet-oktatási program.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 13:55
Fotó:

Idén is folytatódik a UPC Magyarország támogatásával immár egy éve országossá bővült képzési hálózatban zajló tanfolyam, a kifejezetten nyugdíjasoknak szóló "Kattints rá, Nagyi!" internet-oktatási program. A várakozások szerint a 2007-es év végére a tanfolyamot elvégzett szenior tanulók száma már kétezerre emelkedik - írja a hirado.hu.

Az Eurostat felmérése szerint a hazai 55 és 74 év közöttiek 84 százaléka semmilyen számítógépes ismerettel nem rendelkezik, míg az európai átlag ennél lényegesen kevesebb, 65 százalék. Miközben a fiatalok ma már a közoktatásban elsajátíthatják ezt a tudást, az időseknek szinte semmilyen intézményi lehetőségük nincs a szükséges infokommunikációs készségek megszerzésére.

A Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott és 2002-ben a fővárosban elindított, majd 2006-tól a UPC támogatásával országos képzési hálózatba is kihelyezett "Kattints rá, Nagyi!" program résztvevői gyakorlatorientált, kiscsoportos képzés keretében sajátíthatják el az elektronikus írástudás alapjait, az internetezés és az elektronikus levelezés fortélyait. A nyugdíjas korúak számára hirdetett alapfokú internet-oktatási tanfolyamok jelenleg a fővárosban Újbudán, Budaörsön, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Gyöngyösön, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Veszprémben, a helyi közművelődési intézményekben érhetők el.

HOZZÁSZÓLÁSOK