Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: kiterítette a lapokat a kormány

Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI tudósítása szerint.
K. Kiss Gergely, 2017. december 7. csütörtök, 16:04
Fotó: MTI Fotó / K. Kiss Gergely

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre "jobban mennek a dolgok", akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek - fogalmazott az államtitkár hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról, és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni. Megjegyezte, nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki.

Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint 2 milliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig felhasználni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni. Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt - mondta.

Közölte, karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését.

(Címlapkép - MTI Fotó: Mohai Balázs)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2017.12.08 10:42

Kb. 3.300 mrd a teljes éves nyugdíjkiadásunk.
Erre 30 mrd-be kerül fejenként 10.000 Ft-ot küldeni???

3.300/12=275 mrd a havi nyugdíjkiadás, és az átlagnyugdíj 123.000 Ft.

Miért drágább arányosan ez a juttatácska?! Már megint lopnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.12.07 17:07

És a rokkantakat, valós rokkantak miért küldte vissza dolgozna az embertelen, népnyúzó fidesz?
Mert amúgy tudja szórni a milliárdokat, még az ukrán nyuggereknek is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html