Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: sokan csak karácsony után örülhetnek

A nyugdíjasok jelentős része valószínűleg csak a két ünnep között kapja meg Erzsébet-utalványokat, mert a posta kapacitása nem képes a küldemények kézbesítésére ilyen rövid időn belül - mondta Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista alelnöke. A Fidesz viszont jelezte: az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak tízezer forintos támogatást.
Inforádió, MTI, 2016. december 22. csütörtök, 17:18
Fotó: Napi.hu

A nyugdíjasok csaknem fele nem fogja karácsonyig megkapni az Erzsébet-utalványát, de december 31-ig mindenkihez el kell jutniuk a postásoknak - mondta az InfoRádiónak Korózs Lajost, a népjóléti bizottság szocialista alelnöke.

Minden elismerésünk a postásoké, mert az utalványokat még a héten is nyomtatták. Úgy látszik, Orbán Viktor nemcsak a nyugdíjasokat lepte meg, hanem a postát is, hiszen több mint százötven tonnányi küldeményt kell most pluszként kézbesíteniük - mondta a politikus, és további problémaként említette, hogy  az Erzsébet-utalvány értékküldemény, amelyet csak személyesen lehet átvenni, ezt pedig sok idős ember nem tudja megtenni. A postahivatalokban meghatalmazással átveheti ugyan más is, de ehhez speciális postai meghatalmazás szükséges.

Az Erzsébet-utalványokat az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak - reagált a Fidesz-frakció az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára; a kormánypárt szerint a szocialistáknak eszébe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat.

A Fidesz szerint a népjóléti bizottság szocialista alelnöke is tudja, hogy az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk az érintetteknek, "mégis hazudik és be akarja csapni az időseket". A Fidesz szerint Korózs Lajosnak mint volt szociális államtitkárnak és a szocialistáknak soha még csak eszükbe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat, sőt még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és nyugdíjadót akartak bevezetni. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz megbecsüli a nyugdíjasokat - írta a kormánypárt közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2016.12.22 18:59

Hol van @megfigyelt tata? Most szidhatná a BAROM Korozst!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2016.12.22 18:16

Megint egy álhír.
kb 2-3 hete még azzal kábítottak a komcsik, hogy 10 000 Ft helyett 1db 5000 Ft-os utalvány jött.
Mirte kiderült a hazugság, hogy 4db 2000 és 2db 1000 ft-os utalványok jöbnnek.

Most meg azzal kábítanak, hogy meg sem érkeztek

Jelentem szüleimnek kb 1 hete megjöttek az utalványok hiánytalanul!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html