Nyugdíjasok, figyelem: fontos hívást kapnak majd a kormány miatt

A kormány megbízásából a Századvég kutatói keresni fogják az időseket. Mindent tudni akarnak róluk.
Szabó Dániel, 2018. április 12. csütörtök, 15:23
Fotó: Shutterstock

A Fidesz házi agytrösztje és kutatócége, a Századvég Politikai Iskola és a Századvég Gazdaságkutató 196,8 millió forintos megbízást kapott a kormánytól (egész pontosan a fejlesztési minisztériumtól) arra, hogy járjanak utána, mit gondolnak az idősek - szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítőben a Zoom.hu.

Az Időskutatás 2018 nevű feladat lényege, hogy 2006 óta több 65 év feletti ember él Magyarországon, mint 15 év alatti, a helyzet pedig nem javul. Így a kormány meg akarja érteni, hogyan látják a világot. A lap szerint azzal érvelnek még a felmérés mellet, hogy kiegészítő kutatások nélkül a kormány nem kapná meg a szükséges szakpolitikai támogatást a tevékenységéhez.

A két szervezet kutatói az 55 év fölöttieket keresik majd meg. Összesen 12 fő témacsoport lesz, köztük olyanok, mint az időskorúak jövőpercepciója, időskori szerepek, vagy az egyén, család, állam szerepe az időskorúak életében. Szó lesz a jövedelmekről, a munkáról, az egészségről és a biztonságról is.

Az adatfelvétel két módon történik majd: telefonos interjúk formájában, 12-szer 2000 fős mintán (a 12 témakörnek megfelelően), a kérdőív hossza körülbelül 15 perc lesz. Másrészt lesznek fókuszcsoportos interjúk is.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pistapapi, 2018.04.14 11:06

@ovodas: Választ fog kapni, persze. Na, azt írja le....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ovodas, 2018.04.14 10:50

Két dolog van:a bobil teló nem az én nevemen van,mimnt nyugdíjasnak.Lehet,hogy a név egyeztetés után az enyém lesz.
De tőlem semmit nem fognak megtudni,az tuti!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html