Nyugdíjasok figyelem! Fontos változások jönnek

A Magyar Államkincstár lesz az egyetlen állami kifizetőhely, így a nyugdíjak is innen jönnek majd három év múlva.
Napi.hu, 2016. március 31. csütörtök, 15:26
Fotó: Napi.hu

A Magyar Államkincstár (MÁK) átalakításáról döntött a kormány - a kincstár lesz a magyar állam kifizető ügynöksége, más "kifizető ügynökségek megszűnnek, így az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság kifizetői szerepe is - jelentette be Lázár János miniszterelnökségi miniszter a kormányinfón.

A szakpolitikai feladatok maradnak a minisztériumokban - mondta a miniszter, amiből az is következhet, hogy teljesen megszűnne az OEP és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A kormány már meghozta az elvi döntést.

A kormány 270 milliárd forintot is költhet az informatikai fejlesztésekre uniós pénzekről. Az átalakítások három éven keresztül elhúzódhatnak - mondta Lázár János.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

wizes, 2016.04.01 05:48

A mostani fideszcsókosok hatalmas pofátlan fizetéseket élveznek ennyivel is csapolják a közvagyont, csakhogy ennek később újabb következményeként a nyugdíjuk is jóval nagyobb lesz!

Vagyis a közpénz kétszer, azaz 2x csapolják meg!
Gazemberek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.03.31 21:44

Azt biztosan nem lehet várni ,hogy a nyugdíj arányokat igazságossá tegyék . Szerencsés lenne ,ha nem a nyugdíjba vonulás évének lenne a legnagyobb hatása a nyugdíj összegére ,hanem a befizetett ADÓ-JÁRULÉK összege és a ledolgozott évek határoznák meg a nyugdíjak összegét. A világ legaránytalanabb nyugdíjrendszer Magyarországon van a legnagyobb nyugdíj összege több mint 50 X -ese a minimál nyugdíjnak.
A kormánynak nevezett CSÜRHE csináltasson egy olyan évenkénti nyugdíj összehasonlítást ahol 2000 évvel kezdődően összehasonlításra kerűl három bérkategóriában az aktuális EMELT nyugdíj. Első bérkategória a mindíg minimálbért keresők a második kategória a mindíg átlagbért keresők kategória ,harmadik az átlagbér mindíg ötszörösét keresők kategória. A nyugdíjakat arra azz évire kell módosítani ahol az átlag nyugdíj közel azonos a két átlagkeresetet kereső kétgyerekes család családi pótlékkal - adójóváírással növelt egyfőre jutó nettója.
Nem kell félni hogy e megtörténik ,ettől az EGOISTA bagázstól nem várható értelmes megoldás .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

stat, 2016.03.31 20:34

Édes Istenem ha az is olyan lesz mint a KLIk, akkor a nyugdijasok várhatnak a nyugdijukra. Ezer és egy oka lesz annak amiért késve kapják a nyugdíjukat. Magyarázatban nem lesz hiány. Bár ne legyen igazam, de ahogy Főgáz is beindult, és működik nincsenek kétségeim.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html