Nyugdíjasok, figyelem: mindenki megkapta az Erzsébet-utalványt

Lezárult az Erzsébet-utalványok kézbesítése, keddig mindenki megkapta a juttatást vagy - ha nem volt otthon - az erről szóló értesítőt - jelentette be Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.
Domokos László, 2017. december 20. szerda, 13:42
Fotó: Napi.hu

Idén - a tavalyihoz hasonlóan - 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően - írta az MTI.

Ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán.

Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Az utalványokat hideg és meleg ételre jövő év végéig lehet beváltani - hívta fel rá a figyelmet a politikus.

Keddig azoknak vitték ki a juttatást, akik november elsején nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesültek. Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak - mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. A november 1. után nyugdíjba vonult majdnem 11 ezer ember is jogosult az utalványra, számukra kedden kezdték meg a kézbesítést és szerdán szeretnék is befejezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK