Nyugdíjasoknak üzent a kormány

Kezdődik a prémiummal és a kiegészítő emeléssel kiegészített novemberi nyugdíjak kifizetése pénteken - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 10. péntek, 08:40
Fotó: Shutterstock

A kifizetés 2 millió 750 ezer embert érint - mondta Novák Katalin. A bankszámlákra már pénteken megérkezik a pénz, a postások pedig november 15-től viszik ki a nyugdíjakat - írja az MTI.

Az államtitkár kiemelte, Magyarország történetében először fizetnek nyugdíjprémiumot, amely a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető. Hozzátette, hogy a prémium legfeljebb 12 ezer forint lehet, ezt az összeget pedig mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja. (Nyugdíjasok: komoly változások készülnek.)

Ebben a hónapban kiegészítő emelés is jár, amely 125 ezer forintos nyugdíj esetén szintén 12 ezer forintot jelent - ismertette Novák Katalin. Ezt a nyugdíjprémiumot mindenki megkapja, aki nyugdíjszerű juttatásban részesül.

Már az Országgyűlés előtt van egy törvényjavaslat, amely szerint a súlyosan beteg gyereküket legalább 20 évig ápoló szülők nyugdíjba vonulásuk után 2018-tól havi 50 ezer forint nyugdíj-kiegészítést kapnának - mondta Novák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kiss.tamas@kissti.hu, 2017.11.10 09:46

Köszönet a dolgozóknak.
Nem a politikusok teremtették meg a növekedést.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html