Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Z generációs válaszadók 78 százaléka jelenleg nem tesz félre a nyugdíjas éveire, 34 százalékuk pedig egyáltalán nincs azzal tisztában, hogy milyen típusú nyugdíj célú öngondoskodási formák segíthetik a boldog nyugdíjas korhoz vezető úton - derül ki az 1997 után születettek körében készített reprezentatív kutatásból. Bár a legfeljebb 22 évesek még kis arányban vannak jelen a munkaerőpiacon, az idős korukra már nagy terveik vannak: a korosztály 61 százaléka aktív éveit követően anyagi függetlenségben tervez élni.

A fiatal válaszadók 62 százaléka az egészséget tartja a leginkább nélkülözhetetlen feltételnek a boldog nyugdíjas évek megéléséhez. A családdal töltött minőségi idő is helyet kap a prioritásaik között (60 százalék). Azonban a barátokkal való kapcsolattartást a válaszadók mindössze 18 százaléka tartja a boldog nyugdíjaskor feltételének.

A korosztály képviselőinek mintegy fele, 48 százalék akkor érzi majd magát teljesnek ebben az időszakban, ha már mindent megvalósított abból, amit eltervezett, 44 százalékuk pedig még ennél is merészebb álmokat dédelget, egyenesen szakmai és emberi példakép kíván lenni az akkori fiatal generációk számára. Ugyanakkor az élethosszig tartó munka csupán a korosztály elenyésző, 4 százalékát vonzza - írja közleményében az OTP Nyugdíjpénztára.