Nyugdíjbotrány: ez a helyzet a Nyufignál

Kénytelen volt a szervezetben maradni a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (Nyufig) tíz nappal ezelőtt bűnbaknak kikiáltott és ezért lefokozott szakmai igazgató-helyettese - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2019. január 29. kedd, 09:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kincstár őt tartja a január 11-én botrányba fulladt nyugdíjátutalások felelőseként, bár azóta sem tudni, miben hibázhatott volna. Gondán Csabát tegnap kiköltöztették egykori főnöki szobájából, miután elfogadta a jóval kevesebb pénzzel járó lefokozását és nem hagyta ott a szervezetet - számolt be a napilap.

A Nyufig szakmai igazgatóhelyettesi székét egyelőre február végéig a MÁK társadalombiztosítási és családtámogatási ellenőrzési főosztály eddigi vezetője kapta meg, de az ott dolgozók szerint az, hogy mindjárt tucatnyi embert hozott magával, azt jelzi, a MÁK vezetői véglegesnek tekintik a megbízását - írta a Népszava.

Lapinformáció szerint a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro Zrt. éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg január 11-én, péntek reggel a nyugdíjak a folyószámlákra. Majd a számlákon a lakossági pénzintézetek a jogszabályban rögzített napon éjfélig jóváírták az összegeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK