Nyugdíjfordulatot ígérnek - 4 év alatt vezetnék be

A Jobbik azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén a férfiak számára is lehetővé teszi a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulást, s ezt 4 év alatt fokozatosan vezetné be - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. március 20. kedd, 17:02
Fotó: Shutterstock

2011-ben megszűnt a korkedvezményes nyugdíj lehetősége, miközben vannak szakmák, ahol nem lehet elvárni 60 éves emberektől, hogy dolgozzanak - mondta Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke.. Ezek közé sorolta a mentőket, tűzoltókat, bányászokat.

Számításai szerint a férfiak korai nyugdíjazása kevesebb kiadással járna, mint ugyanez a nők esetében, ugyanis a férfiak harmada el sem éri a nyugdíjas kort, és átlagosan 4 évvel hamarabb halnak meg, mint a nők.

A jobbikos politikus szerint aki egy szakmában 35-40 évet dolgozik, de nem tudja folytatni, annak a közfoglalkoztatás marad.

Az Országháznál tartott sajtótájékoztatón egy performansszal mutatták be, milyen lehet mentőknek egy lift nélküli házban, hordágyon levinni egy 100-130 kilós beteget. "Mi most eljátsszuk azt a képzeletbeli forgatókönyvet, hogy Németh Szilárd egy komoly parlamenti vita után rosszul lesz" és segítségre van szüksége - magyarázta az akciót Sneider Tamás, utalva arra, hogy egy ember méretű bábura a fideszes politikus arcképét illesztették rá.

A kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK