Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2005-ben alapított Meridiam több mint 2 milliárd euró tőkebefektetéssel eddig 32 beruházást valósított meg, összesen 24 milliárd euró értékben Európában és Észak-Amerikában. A cég hosszú távú, döntően nyugdíj-megtakarítások közcélú beruházásokba fektetésével, a közszféra és a magánszektor együttműködésében végzett tevékenysége hozzájárul a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságához és az országok versenyképességének javításához - olvasható az Együtt közleményében.

Magyarország volt miniszterelnökének kapcsolata a Meridiammal nem új keletű. Bajnai az elmúlt két évben a vállalat felügyelőbizottságában dolgozott, olyan emberekkel együtt, mint a NATO európai erőinek egykori főparancsnoka Wesley Clark; a volt német külügyminiszter Joschka Fischer; és Joe Clark kanadai ex-kormányfő.

A párt szerint a kinevezés Bajnai Gordon hazai és nemzetközi közéleti szerepvállalásait nem érinti, így a Haza és Haladás Alapítványban, a Haza és Haladás Egyesületben, az Együtt - a Korszakváltók Pártjában, valamint az Európai Külpolitikai Tanácsban betöltött pozíciójával kapcsolatos feladatait változatlanul végzi.