Rogán Antal, akkor még még a Fidesz-frakció vezetőjeként 2013 nyarán közölte, hogy az év végéig mindenkinek jóváírják az egyéni nyugdíjszámláján a magánpénztári befizetéseit. Aztán kiderült, hogy a számla nincs kész, a befizetéseket így nem tudják jóváírni sehol - annak ellenére sem, hogy 2013 végére elfogyott az a háromezer milliárd forint, amely az államosítással került a költségvetéshez.  Egyéni számlából továbbra is csak annyi van kész, amennyi korábban: az ügyfélkapus bejelentkezéssel rendelkezők 2013 óta valójában azt tudják lekérdezni, mennyi járulékbefizetést regisztrált náluk az adóhivatal, ez a rendszer azonban messze van az egyéni nyugdíjszámlától - olvasható a mai Világgazdaságban.

Az egyéni nyugdíjszámla elvben azt jelentené, hogy mindenki nyomon tudja követni: milyen befizetéseket számoltak el neki a munkában töltött évei során, mennyi a neki jóváírt szolgálati idő, vagyis ki lehetne kalkulálni, hogy ha nyugdíjba vonulna, mennyit kapna. A problémát azonban az jelenti, hogy ehhez nincsenek meg az államnál az adatok: a korábbi papíralapú nyilvántartásokat nem csak digitalizálni kellene ehhez, de egyeztetni is a tartalmukat az érintettekkel.

Most azonban úgy néz ki, a távoli határidő is tovább tolódhat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis kezdeményezte a kormánynál a határidő megváltoztatását: az 1955-59-es születésű korosztály adategyeztetését e szerint az idén december helyett elegendő volna 2018 végéig elvégezni. Amíg viszont nem zárulnak le adategyeztetések, addig nem lehet szó az egyéni számlák bevezetésről sem beszélni.