Nyugdíjügy: jön az újabb tüntetés

Múlt év elejétől hátrányosan módosította a kormány a bányászok nyugdíjazásának szabályait, a szakszervezet ígéretet kapott ezek korrigálására, de ez elmaradt, így a Bánya-, Energia-, és Ipari Dolgozók Szakszervezete a jövő hét kedden megtartja a korábban meghirdetett, de elhalasztott demonstrációját - jelentette be Rabi Ferenc elnök csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
MTI, 2013. január 24. csütörtök, 11:18
Fotó: Napi.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt megtartandó demonstráción a szakszervezet átadja petícióját a miniszter képviselőjének.

A petíció három pontban foglalja össze a szakszervezeti követeléseket: a szén külfejtésen dolgozók kapják vissza a szakmai nyugdíjat, álljon vissza a kedvező nyugdíj átlagszámítás, illetve a III. csoportos rokkantsági nyugdíjasok is kapják vissza az eredeti járandóságukat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USE, 2013.01.24 13:36

@oreghalasz:

Fél éve zajlik és még egy évig tart az összes munkakör újbóli "veszélyességi osztályba" sorolása. Az előző rendszerben a mozdonyvezetők pl. még a gőzmozdonyok idejében megállapított fokozat szerinti besorolásban voltak, de a buszvezetők és egyéb munkakörök dolgozói is az elavult rendszer szerint volat-vannak kategorizálva.
A nyugdíjrendszer nem lesz mostanában szakmai alapon igazgatva.
Egyre nagyobb szavazóbázis...tetszik érteni.

El kell venni a szavazati jogokat a nyugdíjasoktól és felelős szakember gárdával neki állni az átszervezésnek.
Ezt egyetlen egy párt sem támogatná.
Még azt a jelentéktelen egyéni nyugdíjszámlákat sem vezették be hivatalosan.
Az is politikai döntés.
Rengeteg szavazóképes embernek lehet mondani papírok alapján: "ennyit érsz!"
Lázár már visszakozott egyszer...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.01.24 12:26

A kegyes Kétharmad ellen tüntetni?

A Nemzet ellen?

Mik meg nem fordulnak emberek fejeiben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oreghalasz, 2013.01.24 11:40

Magyarországon van a világ legigazságtalanabb-legaránytalanabb nyugdíj rendszere,ez a nyugdíj káosz változtatásra szorulna,de az a baj évtizedek óta,hogy HÜLYE politikusok döntönek olyan dolgokban amihez szakember-szakértelem kellene.Egy mély művelésű szénbányában dolgozó vájár 55 éves korára 35 éves munkaviszony után kapott 7-év korkedvezményt,míg egy polgármester szintén 55 éves korára 12-év polgármesteri viszonyra kapott szintén 7-év kedvezményt. Azt is ketté kell választani,hogy valaki mélyművelésű,vagy külszíni bányában dolgozik ,nem indokolt a 10 -évvel ezelőtt még életben lévő több mint 700 korkedvezményes munkakör fenntartása, de a teljes megszüntetés az nagy hiba.A nyugdíjak arányossá tétele elengedhetetlen lenne ,ne a nyugdíjba vonulás évének legyen legnagyobb hatása a nyugdíj összegére mint jelenleg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html