Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csere történt a világ leggazdagabb embereinek ranglistáján. A könyvesboltból globális webáruházzá fejlődő Amazon.com tulajdonosa, Jeff Bezos a Bloomberg milliárdoslistáját - a november 3-i adatok szerint - 93,3 milliárd dollárral (közel 25 billió forinttal) vezeti.

Bezos 93,3 milliárd dollárjával közel 5 milliárdot ver a második helyezett Bill Gatesre, aki évekig szerepelt az első helyen.

A harmadik egyébként a tőzdei befektetőként ismert Warren Buffett 81,1 milliárd dollárral, a negyedik pedig a Zara divatláncról is ismert divatcég tulajdonosa, Amancia Ortega, aki 77,6 milliárd dollárnál tart. Ötödik helyen áll a facebookos Mark Zuckerberg, akinek 75,7 milliárd dollárja van a Bloomberg szerint.

Hol tartanak a világ leggazdagabb emberei?
NévVagyon (milliárd dollárban)Vagyon (billió forintban)
Jeff Bezos93,324,9
Bill Gates88,523,6
Warren Buffett81,121,6
Amancio Ortega77,620,7
Mark Zuckerberg75,720,2
Forrás: Bloomberg

Az Amazon.com alapítója egyébként az elmúlt években elképesztő növekedést ért el. 2015 februárjában az első tízbe sem került be az akkori 33 millliárd dolláros vagyonával, amit mára megtriplázott. Az 1964-ben született, nagyapját példaképének tekintő, diákként McDonald's-ben is dolgozó Bezosról készült Napi.hu-portrét itt olvashatja el.

Címlapkép: Drew Angerer / Getty Images North America / AFP

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!