Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A most 55 éves Fekete Péter Jászai Mari-díjas színházi rendező, előadóművész, cirkuszművész, korábban illuzionista trükktervezőként és bűvészként is dolgozott Münchenben. A Wikipédia szerint a Békéscsabai Jókai Színház korábbi és a Szarvasi Vízi Színház művészeti igazgatója, a Magyar Teátrum színházi lap főszerkesztője - olvasható a portálon.

2002 és 2004 között a Nemzeti Színház oktatási és külkapcsolati igazgatója volt, 2007-2015-ig a békéscsabai színház igazgatója. (Itt a miniszterek listája.)

Miniszteri biztosként 2011-ben a megyei előadóművészeti intézmények átadását felügyelte, 2012-ben a Nemzeti Színház, majd 2015-ben a Pesti Magyar Színház vezetőváltásával kapcsolatos ügyeket vezette.

2015 óta a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelt a Magyar Cirkusz- és Varieté ügyvezetőjeként. Miután 2015-ben menesztették Richter Józsefet a Nagycirkusz éléről, Fekete Péter vette át az intézmény vezetését. Fekete Péter feladata volt az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ előkészítése.

Az angolul jól beszélő Fekete Pétert a szakmában jó menedzsernek tartják, aki a békéscsabai színházat is felfuttatta, most pedig igyekszik megújítani a hazai cirkuszművészetet. Egyik forrásunk azt mondta: igazán sem bal-, sem jobboldalra nem lehet besorolni, mindkét oldallal jóban van.

A kép forrása: MTI fotó/Mohai Balázs.