Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztését a beer bike-ok kitiltására, így péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletnek ez a része - írták.

A rendelet kiegészítését azzal indokolták, hogy az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és a polgármesterhez arról, hogy a kerülethez tartozó Hajógyári-szigeten (Óbudai-szigeten) hirtelen tucatjával jelentek meg "ordenáré viselkedést tanúsító" sörbiciklisek. (Vigalmi negyedet hozna létre Prága.)

Bús Balázs előterjesztésében emlékezetett arra, hogy miután több belvárosi kerületből már kitiltották a sörbiciklizést, a szervezők új helyszíneket keresnek. A panaszok a játszóterekről, a Hajógyári szigeten táborozó gyermekek szüleitől, a sport szervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek. Ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület más pihenő pontjain is felbukkanhatott volna - indokolta előterjesztését a polgármester.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának rendelete értelmében péntektől 50 ezer forint helyszíni bírsággal büntethetők a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek nem tájékoztatták előzetesen a szolgáltatást igénybe vevőket a tilalomról.

Képünk forrása: Shutterstock