OÉT: nincs alternatíva

A tárgyalásnak nincs alternatívája, a szakszervezetek készülnek az OÉT októberi ülésére, ahol remélhetőleg a munkavállalókat érintő konkrét kérdések is napirendre kerülnek.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 18:34
Fotó:

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke az MTI-Ecónak elmondta: az új kormány hivatalba lépését követően több mint négy hónappal, e hét hétfőn megtartott Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülés csalódást okozott, attól jóval többet vártak.

A miniszterelnök elmulasztotta annak lehetőségét, hogy a szociális partnereket méltó módon tájékoztassa arról, ami a kormányzati politikában kialakulni látszik - mondta Borsik János. A szakszervezeti vezető szerint ez "helyrehozhatatlan hiba", de a tárgyalásnak nincs alternatívája.

Az októberi OÉT-en egyebek mellett a jövő évi minimálbérről, a szakmunkás bérminimumról és a bruttó bérnövekményre vonatkozó kormányzati ajánlatról kívánnak tárgyalni - tette hozzá Borsik. Olyan kérdések, mint a munkaerő-kölcsönzés, a nyugdíjrendszer ingatagsága, vagy a cafeteria megadóztatása, valamennyi szakszervezeti fórumon felvetődik, ezért ezekben a kérdésekben is egyeztetni kívánnak a kormánnyal - jelezte a szakszervezeti vezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK