Offshore cégektől visszakövetelt támogatások: perek tucatjára számít a Miniszterelnökség

Perek tucatjára számít a Miniszterelnökség amiatt, hogy az offshore cégeknek kifizetett uniós pénzeket visszaköveteli az érintett cégektől a kormány - írja szombati cikkében a Magyar Nemzet.
Inforádió, 2014. április 26. szombat, 10:08
Fotó: Napi.hu

A listára 276 vállalkozás került fel, s még körülbelül kétezernél folyik vizsgálat. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a lapnak azt mondta, akár a bíróság előtt is meg tudják védeni igazukat.

Bár az a szabályozás, amely szerint átláthatatlan cégek sem nemzeti, sem európai uniós támogatásban nem részesülhetnek, csak 2012 óta él, a helyettes államtitkár szerint a korábban kötött támogatási szerződéseknél is visszakövetelhető a kifizetett összeg.

A szabálytalansági eljárás a legtöbb esetben már elindult, mielőtt azonban a határozatok jogerőre emelkednek, a vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy tisztázzák magukat. Ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az igazukat, a kormány visszaköveteli a korábban kifizetett összeget. Abban az esetben, ha a cég önként nem utalja vissza a támogatást, a kormány automatikusan lehívja a támogatási szerződések alapján félretett biztosítékot - írja az újság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2014.04.26 14:39

@jobbajobb: Álszent dolog ez a duma tőled orbánista ezek után:
Némethné minisztériuma 72 (ma már kb. 120 tart a lista) fideszes offshore cégnek 15 milliárd ft vissza nem térítendő támogatást adott pofára.
Gondolom ezt ki fogod magyarázni ..:
http://www.parlament.hu/irom39/10564/10564-0001.pdf
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.26 11:02

y az offshore cégeknek kifizetett uniós pénzeket visszaköveteli az érintett cégektől a kormány -...


..helyes ...,minden offshor- majmot ki kell zárni a közbeszerzésből ..., kifizettet pénzeket meg vissa kell perelni az offshor-majmoktól...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html