Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
 

A jó hírek szinte maximálisan beárazásra kerültek, így érdemi újdonságnak kéne ahhoz napvilágot látnia jövő héten, hogy ez a lendületes emelkedés folytatódjon. - írják a Raiffeisen elemzői. Ők rövid távon továbbra sem látnak érdemi teret felfelé. Ismét közelednek a fontos és erős technikai ellenállások is, a piac  általánosan továbbra is inkább még csak egy szűkebb sávban mozoghat, azonban erősödni látszik az alja.


A héten több gyorsjelentés is érkezik a magyar piacon. A két gyógyszergyártó (Egis a hétfői zárás után, Richter szerda reggel) érdemi újdonságról várhatóan nem fog beszámolni, a gyengülő forint húzza a profitot az export árbevételen és a negyedév végi átértékeléseken keresztül. - írják a bank szekértői. Miután a forint a héten is jelentősen gyengült a két papír ki tudta használni az eheti kedvező globális hangulatot. Sem a forint sem a piac várhatóan nem
folytatja töretlenül ezt a mozgását - írják.


Sokkal érdekesebb lehet viszont az OTP gyorsjelentése pénteken. A papír egyértelmű vesztese volt a hétnek, a forint gyengülése igen kedvezőtlen a hazai operáció szempontjából és különösen káros, hogy ez régiós szintet is ölt. Az általános várakozásnál akár jobb számot is közzétehet, miután az ukrajnai céltartalékképzés miatt elszenvedett veszteség egy jelentékeny részét valószínűleg árfolyamnyereség formájában visszanyerték a gyengülő hrivnyán. Ennek ellenére azonban összességében már egyértelműen látható lesz a környezet jelentős romlása. Leginkább a portfolió minőségre és a 2009-es kilátásokra vonatkozó adatok lehetnek befolyással a papírra, sokkal inkább mint a negyedéves profitszám.


A Mol a Raiffeisen várakozásai szerint érdemi új lendületet igazán nem nyert az INA-ról való megállapodást követően, miután újdonságereje nem volt. A Telekomban megkezdődött a várt 75 forintos osztalék árazása, a papír felülteljesítő, erős defenzivitását várhatóan megőrzi - Egyelőre - azonban agresszív vételek még nem indokoltak a globális kockázatok miatt.