Özönlenek a külföldiek a magyar egyetemekre

Jelenleg több mint 33 ezer külföldi tanul a hazai felsőoktatásban, a négy orvosi egyetemre bő tízezer külföldi diák jár. Míg 2015-ben a hallgatók 12 százaléka érkezett a határon túlról, 2018-ra 16,5 százalékra nőtt az arányuk - írja az Oktatási Hivatal adatai alapján a Világgazdaság.
Szepesi Anita, 2019. október 14. hétfő, 08:01
Fotó: Getty Images

Gyarapodik a külföldi diákok száma a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE), ahol nagyjából 15 százalékos arányban vesznek részt az oktatásban. Tizenhárom alapképzéséből hat, a huszonkét mesterszakából tizenkettő érhető el angolul. A Corvinus 2030-ra meg szeretné háromszorozni az idegen nyelvű képzésben részt vevő hallgatók arányát, akik részben külföldiek, részben magyarok - írja a napilap.

Nagyon sok a külföldi diák az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) is, főként az anglisztika, a programtervező informatikus, a pszichológia, a nemzetközi tanulmányok és az alkalmazott közgazdaságtan szakra iratkoznak be.  A tavalyi 11 százalékról körülbelül ötszáz fővel mintegy 13 százalékra emelkedett a külföldi hallgatók aránya.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK