Októberi nyugdíjak - megint bajt hoz a hétvége?

Az októberi nyugdíjak utalásának dátuma ismét hétvégére esik, ebből januárban már keletkezett némi zavar és késedelem. Ráadásul ezúttal önkormányzati választás is lesz a jeles napon, ami miatt a Magyar Államkincstár vélhetően maximálisan törekedni fog a csúszás elkerülésére - írja az mfor.hu.
Szepesi Anita, 2019. szeptember 22. vasárnap, 15:39
Fotó: Getty Images

A Magyar Államkincsár (MÁK) rendre 12-én utalja a nyugdíjakat, és előfordul, hogy ez a nap hétvégére esik. Idén januárban volt is ebből komoly kalamajka, mivel rosszul állították be az utalásokat, így sok nyugdíjas csak órákkal vagy napokkal később jutott hozzá pénzéhez - emlékeztet a portál.

A nyugdíjak folyósítása egyszeri nagy számú megbízást jelent, amit úgy kell beállítani, hogy ne bénítsa le a rendszert. Az azonnali utalással ez könnyen elkerülhető, azonban a bevezetés csúszása miatt idén még a régi metódus szerint folyósítják a pénzeket. Ezért már 10-én pénteken meg kell érkeznie a pénznek. A januári blama elkerülésére most bizonnyal külön energiákat mozgósítanak, mert a hétvégi önkormányzati választáson biztosan sok szavazatba fájna egy ilyen hiba - írja a portál.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.09.22 17:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html