OLAF-jelentés: a Miniszterelnökség is vizsgálódik

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében - közölte Lázár János Makón az MTI tudósítása szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. február 7. kedd, 22:07
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter újságíróknak egy lakossági fórumot követően.

A 430 milliárd forintos beruházásról az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) azt állítja, hogy mintegy 166 milliárd forintnyi szerződésnél történt csalás. A 166 milliárd forintból 59 milliárd forintot kér vissza azonnal - közölte a politikus.

A kormánynak meg kell vizsgálnia, hogy e szerződéseknél a különbözetet, amely jelentős része hazai finanszírozású, így a magyar adófizetők pénze, hogyan tudja visszakövetelni - mondta a miniszter.

Az OLAF megvédi az Európai Unió adófizetőinek pénzét, a kormánynak pedig a hazai adófizetők pénzét kell megóvnia - hangsúlyozta Lázár.

A Miniszterelnökség vezetője kifejtette, amennyiben a magyar vizsgálat is hasonló szabálytalanságokat állapít meg, akkor a magyar kormánynak az államháztartási törvény szerint vissza kell kérnie a beruházáshoz nyújtott támogatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK