Júniusban az ipar belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest 1,1, ezen belül a feldolgozóipari ágazatok értékesítési árai összességében 1,3 százalékkal mérséklődtek. A többi ágazathoz képest jelentősebb árcsökkenést tapasztalható a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (5,4 százalék), a járműgyártásban (3,2 százalék), valamint a vegyi anyag, termék gyártásában (2,8 százalék). Az árak a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában 6,2 százalékkal, a textil- és bőriparban és az egyéb feldolgozóipar és javítás területén 0,5 százalékkal, a fa-, papír- és nyomdaiparban 0,2 százalékkal növekedtek. Nem változtak viszont az árak az élelmiszeriparban, míg a többi feldolgozóipari ágazatban az árcsökkenés mértéke 0,3 és 1,7 százalék között alakult. Az ipar belföldi értékesítésében jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás ágban a termelői árak júniusban az előző havihoz képest 0,9 százalékkal csökkentek.

A feldolgozóipari ágazatok júniusi belföldi értékesítését 6,5 százalékos áremelkedés jellemezte a 2011. azonos időszakival összehasonlítva; ezen belül a legnagyobb mértékű növekedést a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (19,9 százalék), a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában (14,6 százalék), valamint a vegyi anyag, termék gyártásában (10,1 százalék) mért a KSH. Az egy évvel korábbihoz képest 4,7 százalékkal mérséklődtek az árak a gyógyszergyártásban és 1,1 százalékkal az egyéb feldolgozóipar és javításban. A többi feldolgozóipari ágazatban 1,1 és 5,2 százalék között nőttek az árak. A villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai 7,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbihoz képest.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül 2012 júniusában az előző hónaphoz viszonyítva az energiatermelő ágazatokban 1,9, a továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 1 százalékkal csökkentek, a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1 százalékkal emelkedtek az árak. A fogyasztási cikkeket gyártó ágazatok árai nem változtak, de az egy évvel korábbihoz képest az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 8,4, a beruházási javakat előállító ágazatokban 3,7, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban pedig 3,1 százalékkal emelkedtek az árak.