Olcsóbb lesz a casco biztosítás?

A piaci adatok alapján valószínűsíthető, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás után a casco biztosítás díja is csökkenni fog, a biztosítók pedig új módozatokkal új ügyfeleket szereznek maguknak - állítja a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. az MTI-hez eljuttatott elemzésében.
NAPI Online, 2007. szeptember 11. kedd, 09:51
Fotó:

Az internetes bróker cég - a Magyar Biztosítók Szövetsége adataira hivatkozva - azt állítja, hogy a múlt évben 102 milliárd forint díjbevételük keletkezett a casco biztosításokból a társaságoknak, amelyből 55 százalékos kárhányad mellett közel 40 milliárd profitra tettek szert.

Az említett profitból arra következtet az elemzés, hogy már rövid távon is a casco díjak csökkenésére lehet számítani, és a kötelező biztosításnál lejátszódott folyamat fog megismétlődni. Példaként szerepel az anyagban, hogy már ma is egy a kettőhöz arányú eltérések tapasztalhatók a társaságok díjai között.

A következtetés: megindul az átvándorlás az olcsóbb társaságokhoz. Ehhez elég érv, hogy itt jóval többet lehet megtakarítani, mint a kötelező biztosításnál, és ott már több százezren váltanak biztosítót évente.

A cascónál viszont nem a naptári év végén, hanem a megkötés időpontjában van az év-forduló, tehát ezt megelőzően 30 nappal lehet felmondani a szerződést. Így ezen a területen elmarad a kötelezőnél évente ismétlődő kampány.

HOZZÁSZÓLÁSOK