Olcsóbb lesz a vonatozás több vonalon

Megújított őszi menetrend lép életbe több dunántúli vonalon szeptember 28-án, és olcsóbbak lesznek a jegyek is - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős álamtitkára.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 23. szerda, 12:59
Fotó: MÁV-START Zrt.

Az elmúlt hónapok üzemeltetési tapasztalatai alapján a nyári kínálathoz jobban közelítő lehetőségeket biztosítanak utasaik számára a vasúti és az autóbuszos szolgáltatók Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely, Keszthely, Nagykanizsa és Zalaegerszeg felé is.

Az ITM a közösségi közlekedés gerincét adó vasúthálózat elsőbbségét kívánja elősegíteni.

Mosóczi László közölte, a jelentős többletkínálatot biztosító balatoni utószezoni vasúti menetrendet szeptember 27-éig meghosszabbította a MÁV.

Szintén a dunántúli vasúthálózatot érinti: a menetrend szerint halad az észak-balatoni vasúti villamosítási projekt, amelynek keretében a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti 55 kilométeres szakasz kap felsővezetéket. A munkálatok a tavalyi év végén kezdődtek, és várhatóan jövő nyáron érnek véget. A beruházás eredményeként a Balaton északi partján a dízelmozdonyok helyét átvehetik a villanyvonatok.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK