Olcsóbb lesz az augusztus 20-i ünnepség

A tavalyihoz képest húsz százalékkal olcsóbban rendezik meg idén az augusztus 20-i állami ünnepségeket, a lebonyolításra kiírt pályázat győztesét csütörtökön hirdették ki - értesült a Népszabadság.
NAPI, 2009. július 31. péntek, 14:21
Fotó:

A napilap szerint az állami rendezvények és a tűzijáték, a kreatív tervezés, a gyártási és a médiafoglalási, valamint a PR-feladatok megszervezésére az Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. alkotta konzorcium adta be a legelőnyösebb és legolcsóbb pályázatot. A Népszabadság úgy tudja, a konzorcium nettó 239 millió forintos ajánlattal győzött. Tavaly a rendezvény összköltségvetése meghaladta a 290 millió forintot.

A rendezvényszervezés 241,6 millió forintos összegén túl tavaly külön tétel volt a PR-költség, a médiavásárlási és egyéb biztonsági feladatkör. Tavaly már július elején kihirdették a közbeszerzési pályázat győztesét, most ez hivatalosan augusztus elsejére tolódott. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta a lapnak, hogy a kormányváltás nehezítette a pályázat gyors lebonyolítását - a pályázatot még márciusban írták ki -, de érdemi késlekedésről szerinte nincs szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK