Így idén az első kilenc hónapban a belföldi értékesítés árai 3,0 százalékkal mérséklődtek, az exportértékesítésé 0,4 százalékkal emelkedtek, összességében az ipari termelői árak 0,9 százalékkal csökkentek 2014 január-szeptemberéhez képest.

Szeptemberben a feldolgozóipar belföldi értékesítésének árai 5,1, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálásé 1,5 százalékkal mérséklődtek a tavaly szeptemberhez képest.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 5,3 százalékkal csökkentek, ezzel szemben a beruházási javakat gyártó ágazatokban 2,2 százalékkal nőttek, a fogyasztási cikkeket gyártókban szinte változatlanok maradtak az árak.

Az ipari exportértékesítés árainak 0,2 százalékos csökkenésén belül a feldolgozóipar árai szintén átlagosan, 0,2 százalékkal mérséklődtek, a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágé pedig 0,6 százalékkal nőttek szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest.