Olcsóbb utazás: adjanak kedvezményt a cégek!

A GKM megkezdte az egyeztetéseket az utazásidíj-kedvezményekről a HÖOK-kal.
NAPI Online, 2006. december 11. hétfő, 12:01
Fotó:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) megkezdte a január végén záruló egyeztetést a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) képviselőivel - mondta Ábrahám Gergely a tárca szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Az egyeztetésen a kormány által múlt héten elfogadott közlekedési reformban szereplő új kedvezményrendszerről esett szó: a kabinet célkitűzése, hogy az iskolába járáshoz kapcsolódó kedvezményeket támogassa az állam. A GKM mindemellett azt szeretné, ha a szolgáltató vállalatok olyan üzletpolitikai kedvezményeket adnának a különböző társadalmi csoportoknak - így a diákoknak is -, amelyek az ő igényüknek leginkább megfelel.

Mint ismert, megszűnik az esti és a levelező tagozatos hallgatók vasúti kedvezménye, a nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások pedig csak a lakóhelyük és az iskola között utazhatnak ötven százalékos kedvezménnyel, egyéb vonalakon megszűnik számukra a kedvezményes utazás. A középiskolások esetében mind az iskola-lakóhely, mind egyéb viszonylatban ötven százalékos lesz a kedvezmény. A középiskolások és a nappali tagozatos egyetemisták iskola-lakóhely viszonylatra vonatkozó utazási bérletkedvezménye viszont egységesen 90 százalék lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK