Az augusztusi rendezvény megszervezésére áfával együtt csaknem 545 millió forint állt rendelkezésre. Ehhez képest a nettó költségek 229,7 millió forintot tettek ki. A repülőnapot elsősorban szponzorok - köztük például a Mol Nyrt. és az OTP Nyrt. - bevonásával finanszírozta a honvédelmi tárca. Hende Csaba honvédelmi miniszter kezdeményezésére a HM kormányhivatalonként száz jegyet osztott szét a szociálisan leginkább rászoruló, illetve a jó tanulmányi eredményt elérő és a repülés vagy a haderő iránt érdeklődést mutató tanulók és közvetlen családtagjaik részére.

A rendezvényre elővételben belépőjegyet váltók részére utazási kedvezményt biztosított a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közlekedés Tudományi Intézet és a Budapesti Közlekedési Központ. Az OTP Bankkal, az MKB Bank Zrt.-vel, illetve a K&H Bank Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében SZÉP-kártyával is lehetett belépőt venni. E bővítés eredményeként 3,177 millió forint értékben SZÉP-kártyával fizettek a jegyért.

Idén növelték a parkolók számát: négy főbb parkolóhelyen mintegy 11 ezer gépjármű elhelyezésre nyílt lehetőség. A parkolókat katonák alakították ki, ami 42,5 százalékos megtakarítást jelentett a 2010-es költségekhez képest. Újdonságként a rendezvényt tíz helyszínen országos roadshow-val népszerűsítették. Kecskeméten összesen 142 repülőgép és helikopter lépett fel.